Lokma Tatlısı İçin Gereken Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 8 yemek kaşığı yoğurt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti İçin
- 2,5 su bardağı seker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- İlk önce şeker ve su tencereye konularak kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan şerbet 15-20 dk kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatılır.
- 2-3 damla limon sıkılarak ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Diğer tarafta yumurta ve yoğurt iyice çırpılır.
- İçine un ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Derin bir tavaya bol sıvıyağ konulup kızdırılır.
- Bir kaşık yardımıyla hamurdan alınıp kızgın yağa dökülür.
- Arkalı önlü çevrilerek kızartılır.
- Lokmalar soğuyan şerbete atılıp 3-4 dakka bekletilir ve alınır.
- Üzerine tarçın yada hindistan cevizi döküp servis yapabiliriz..
- Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment