Friday, April 18, 2014

Lokma Tatlısı (YumurtaTatlısı)




Lokma tatlısını hemen hemen herkes biliyordur. Çok kolay pratik ve bir okadarda  lezzetlidir. Denemeye değer..


Lokma Tatlısı İçin Gereken Malzemeler


  • 2 adet yumurta

  • 8 yemek kaşığı yoğurt

  • 1.5 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • kızartmak için sıvıyağ



Şerbeti İçin


  • 2,5 su bardağı seker

  • 2 su bardağı su

  • 2-3 damla limon suyu




Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır


  • İlk önce şeker ve su tencereye konularak kaynamaya bırakılır.

  • Kaynayan şerbet 15-20 dk kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatılır.

  • 2-3 damla limon sıkılarak ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

  • Diğer tarafta yumurta ve yoğurt iyice çırpılır.

  • İçine un ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir.

  • Derin bir tavaya bol sıvıyağ konulup kızdırılır.

  • Bir kaşık yardımıyla hamurdan alınıp kızgın yağa dökülür.

  • Arkalı önlü çevrilerek kızartılır.

  • Lokmalar soğuyan şerbete atılıp 3-4 dakka bekletilir ve alınır.

  • Üzerine tarçın yada hindistan cevizi döküp servis yapabiliriz..

  • Afiyet olsun..

Not: Tatlının ve şerbetin ılık olmasına dikkat etmeliyiz..

No comments:

Post a Comment