Malzemeler:
* 1 demet doğranmış enginar sapı
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 küçük kase garnitür
* 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tane ince doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı şeker
* Tuz
Yapılışı:
* Enginar saplarını yıkayın dört parmak uzunluğunda doğrayın
* Geniş bir tencereye zeytinyağını koyun ve ocağın altını yakın
* Yağın ince doğranmış soğanları koyun ve pembe olana kadar kavurun
* Salçayı soğanlarla birlikte biraz çevirin
* Salçalı soğanların üzerine enginar saplarını ilave edin
* Şekeri ve tuzunu koyun
* Tencerenin kapağını kapatın
* Sebzeler suyunu salana kadar bekleyin
* Sebzelere garnitürleri ve domatesi ekleyin
* Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin
* Sebzeler yumuşayana kadar pişirin
* Yemeğin altını kapatın ve soğumasını bekleyin
* Soğuyan yemeği servis yapın.
* Afiyet Olsun..
NOT:
* Enginar saplarını pazarlarda bulabilirsiniz.
* Enginar sapı yemeği lezzetli ve değişik bir lezzettir.
* Ben garnitürlü yaptım.
* İsteyen sade havuçla yapabilir.
* İsteyen daha küçük doğrayabilir.
* İsteyen kıymalı ve etli de yapabilir.
* Bol soğan koymanız yemeğe daha lezzet kadar.
* Zeytinyağlı yemeklere şeker eklemek lezzet katar.
* Zeytinyağlı yemekler tencere değiştirmeden tenceresinde soğutmalıdır.
* Gerekirse bir gece bekledikten sonra yenmelidir.
* Piştikten sonra üzerine az zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
AĞIR TAŞ YERİNDEN OYNAMAZ.
No comments:
Post a Comment