Wednesday, March 19, 2014

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR SAPI YEMEĞİ



zeytinya li enginar sapi yeme i 1


Malzemeler:

* 1 demet doğranmış enginar sapı

* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan

* 1 küçük kase garnitür

* 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

* 1 tane ince doğranmış domates

* 1 yemek kaşığı domates salçası

* 1 çay kaşığı şeker

* Tuz


zeytinya li enginar sapi yeme i 2


Yapılışı:

* Enginar saplarını yıkayın dört parmak uzunluğunda doğrayın

* Geniş bir tencereye zeytinyağını koyun ve ocağın altını yakın

* Yağın ince doğranmış soğanları koyun ve pembe olana kadar kavurun

* Salçayı soğanlarla birlikte biraz çevirin

* Salçalı soğanların üzerine enginar saplarını ilave edin

* Şekeri ve tuzunu koyun

* Tencerenin kapağını kapatın

* Sebzeler suyunu salana kadar bekleyin

* Sebzelere garnitürleri ve domatesi ekleyin

* Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin

* Sebzeler yumuşayana kadar pişirin

* Yemeğin altını kapatın ve soğumasını bekleyin

* Soğuyan yemeği servis yapın.

* Afiyet Olsun..


zeytinya li enginar sapi yeme i 3


NOT:

* Enginar saplarını pazarlarda bulabilirsiniz.

* Enginar sapı yemeği lezzetli ve değişik bir lezzettir.

* Ben garnitürlü yaptım.

* İsteyen sade havuçla yapabilir.

* İsteyen daha küçük doğrayabilir.


zeytinya li enginar sapi yeme i 4


* İsteyen kıymalı ve etli de yapabilir.

* Bol soğan koymanız yemeğe daha lezzet kadar.

* Zeytinyağlı yemeklere şeker eklemek lezzet katar.


zeytinya li enginar sapi yeme i 5


* Zeytinyağlı yemekler tencere değiştirmeden tenceresinde soğutmalıdır.

* Gerekirse bir gece bekledikten sonra yenmelidir.

* Piştikten sonra üzerine az  zeytinyağı gezdirebilirsiniz.


zeytinya li enginar sapi yeme i 6


AĞIR TAŞ YERİNDEN OYNAMAZ.

zeytinya li enginar sapi yeme i 7

No comments:

Post a Comment