Thursday, May 8, 2014

Yeşil Zeytin Salatası







Kahvaltı çok önemlidir. Diyetisyenler bile kesinlikle iyi bir kahvaltı yapmayı önerir.

Çok severim kahvaltıyı, bazen kalabalık misafirle birlikte yapılan kahvaltı zevk verir, bazen de yalnız film izleyerek uzun uzun yaptığım kahvaltıyı severim.

 Kahvaltıda zeytin, peynir, ekmek, salatalık, domates, çay benim için en güzeli.. Yanına eklenen menemenle, patates kızartmasıyla,  haşlanmış yumurtayla lezzeti daha da artıyor tabi..

Misafir geleceği zaman menüyü bu saydıklarımdan başka neler yapılır diye sürekli araştırıp duruyorum..

Zeytin salatası da o araştırmalar sonucu bulduğum en güzel lezzetlerden bir tanesi.

Bu araştırmalar sonucu bulduğum lezzetleri yapıp beğendikten sonra sırayla hepsinin tarifini Kahvaltılıklar dosyası altında toplamaya çalışacağım inşallah..





Malzemeler :


  • 3 su bardağı ( 300gr) çekirdeksiz yeşil zeytin 

  • 2 adet havuç

  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber 

  • yarım su bardağı konserve mısır

  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi ( isteye baglı)

  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

  • maydanoz

  • dereotu



Hazırlanması :


  • 2 su bardagı konserve yeşil zeytini süzgece koyup üzerinden çok az su akıtıyoruz ( konserve tadının azalması için iyi oluyor) . 

  • Zeytinin suyu iyice süzüldükten sonra ince ince dilimleyip, derin karıştırma kabına alıyoruz. 

  • Havuçların kabuklarını soyup rendeliyoruz.

  • Yarım su bardagı mısırı yıkayıp, suyunu iyice süzdürüyoruz.

  • Közlenmiş kırmızı biberleri, maydanozu, dereotunu ince ince doğruyoruz. 

  • Hepsini yeşil zeytinin üzerine ekliyoruz, nar ekşisini, limon suyunu, zeytin yağını da ekleyip karıştırıyoruz.

  • Servis tabağına alıp servis yapıyoruz. 

Afiyet olsun. !

No comments:

Post a Comment